Dana burnu

  • Yazdır

DANABURNU

Danaburnu 4-5 cm boyunda, eklem bacaklı bir böcektir. Danaburnu böceğinin bedeninin üst kısmı açık ve koyu kahverengidir. Dana burnunun bedeni sık, kısa, kadifemsi ve sarımsı tüylerle kaplıdır. Danaburnunun antenleri kısadır. Danaburnunun gözleri petek gözdür ve küçüktür. Danaburnunun ön bacakları kısa ve yassı biçimlidir.

Danaburnunun ön kanatları kısadır. Arka kanatları kapalı durumda iken kuyruk biçiminde görülür. Danaburnu böceğinin ses alma organı gelişmemiştir. Fakat erkek danaburnunda ses çıkartma özelliği vardır. Danaburnu böceği toprak altında 10-20cm derinlikte yaşar. Gündüz toprak altında olan danaburnu gece olunca toprak üzerine çıkar. Danaburnu kumlu, killi, hafifi topraklarda yaşamayı tercih eder. Çiftleştikten sonra mayıs ve haziran ayında yumurtalarını toplu halde toprak içerisine odacıklara bırakır.

Dişi danaburnu böceği her seferde 200-300 yumurta bırakabilir.10-20 gün sonra yumurtaları açılır. Danaburnu yumurtalarının içerisinden çıkan yavru danaburnu,yazın gelişir kış gelince 2.ve 3. dönemlerini geçiririler. Yavru danaburnu ilkbahar ayı gelince beslenmeye ve gelişmeye devam eder. 5. döneminden sonra,Temmuz ve Ağustos aylarında, yavru danaburnu ergin bir danaburnu olur. Erginleşen danaburnu gelen ilkbaharda yumurtlamaya başlar. Danaburnu süs bitkisi ve sebzelere zarar verir. Yeni filizlenen genç bitkilere daha fazla zararı dokunur. Danaburnu böceğinden kurtulmak için ilaçlama şirketlerine dana burnu ilaçlamauygulması yaptırılmalıdır. Dana burnu böceği ilaçlama hizmetini uygun fiyatlarla garantili olarak sunmaktayız.